Stresshåndtering


Har du opplevd at hverdagen er så stressende at du ikke vet hvilken oppgave du skal starte på? Eller at stresset er så stort at du ikke kan tenke en eneste klar tanke? Har du kjent den følelsen at du ikke strekker til og skulle ønske du hadde 2 ekstra armer eller flere?

Ja, de fleste av oss har nok opplevd dette. Du opplever kanskje å være i en stresset periode akkurat nå eller det kan hende du kommer opp i en slik situasjon i fremtiden.

Stress er ikke bare negativt, for i noen situasjoner er det bra å bli stresset.

Stresshåndtering handler om å lære å stresse med måte slik at vi kan utnytte den positive kraften og spenningen i stress til å yte vårt beste når det gjelder, for så å finne avlastning og hvile. Med regelmessig kvalitetspauser kan du forebygge en negativ stressutvikling og holde motivasjon og prestasjon på topp hver dag å og resten av livet!

Hva skjer med oss når vi blir stresset?

Det kroppen gjør er å skille ut kortisol (stresshormon) som gjør oss kampklare, øker glukosen i blodet, øker blodtrykket, hemmer vekst, nedgang i testosteronnivå hos menn og uregelmessig menstruasjon hos kvinner, senker immunforsvaret og uttømming av energilagringen. Denne reaksjonen er flott når du trenger å kjempe, men hvis kampen ikke tar slutt og blir du fullstendig tappet for energi og orker ingen ting.

Hva kan du selv gjøre for å senke stressnivået ditt?

Eller ennå bedre, hva kan du gjøre for å forebygge at du går inn i en konstant stressituasjon?

Vi er alle ansvarlig for vår egen helse og ved å være snill med seg selv, sørge for å ta seg tid til seg selv på en god måte! Vil du ved hjelp av enkle metoder kunne forebygge å bli utbrent?

Har du lyst å vite mer om stresshåndtering og avspenningsteknikker? Jeg tilbyr Inspirasjonsmøter, enten hjemme hos deg eller i annekset hos meg - hvor du kan invitere dine kjente?

Her er også noen metoder jeg kan anbefale og trenger du hjelp til å komme i gang, står jeg til disposisjon. Send meg gjerne en melding, så tar jeg kontakt med deg i løpet av kort tid.

Massasje * Yoga * Spaserturer * Avspenning * Fysisk trening