Kosthold

Hvor fornøyd er du med DITT kosthold?

Føler du at DU trenger mer energi i hverdagen?

Sover du nok og godt om natten? Drikker du nok vann?

Vet du om du får i deg de vitaminer og mineraler kroppen din har behov for?

Det er mange spørsmål som kan stilles og de fleste av oss vet svaret, heldigvis. Jeg syns det er viktig at sunt kosthold skal være enkelt og lettvint og på en måte som vi alle kan gjennomføre i hverdagen. Det er best for kroppen at man spiser et variert sammensatt måltid som inneholder både karbohydrater, proteiner og fett – på den måten får vi i oss de vitaminer og mineraler kroppen vår behøver.  Det er også best å lage maten fra bunnen av, da vet du hva maten inneholder og unngår konserveringsmidler og andre unødvendige usunne tilsetninger.

En annen faktor som er viktig, er at man skal kose seg med maten! Det å kose seg med sunn mat er friskvern og gir både god helse og god selvfølelse – du blir fornøyd med deg selv og kjenner at kroppen også blir fornøyd. Og når du spiser sunt i hverdagen, kan du helt klart unne deg noe usunt en gang i blant.

Som Friskvernkonsulent er jeg veldig opptatt av å forebygge uhelse fremfor å reparere dårlig helse.  Hvis du spiser usunt over lang tid, vil du kunne få helseplager og i verste fall bli syk. Hvorfor ikke planlegg hva du bør spise i forkant, så slipper du å få unødvendig helseplager? Ta ansvar for egen helse!